Nova pravila i politike stupit će na snagu 1. srpnja.

image

Kako bi se dodatno ojačala carinska zaštita prava intelektualnog vlasništva, učinkovito suzbili nezakoniti izvoz robe koja krši autorska prava i stvorila poslovno okruženje svjetske klase, Shenzhen carine će pokrenuti šestomjesečnu akciju na ipr zaštiti pod nazivom "longteng akcija" 2019. "od 1. srpnja 2019. godine. Izvještava se da je ovo treća uzastopna godina za shenzhenske carine za obavljanje posebne operacije.

image

Popunjavanje "marke" na carinskoj deklaraciji:


1. Oni s oznakom R ili TM moraju biti označeni.


2. Ako na proizvodu nema R ili TM logotipa, ali postoje očigledna slova ili kineski znakovi na proizvodu ili paketu, marka može biti registrirana.


3. Ako na proizvodu ili pakiranju nema znaka R ili TM i nema očitih slova ili kineskih znakova, proizvod mora biti nelicenciran.


4. Internetska stranica:

http://www.haiguanbeian.com/zscq/search/jsp/vBrandSearchIndex.jsp

image

Tijekom posebne operacije, shhenzhen carine će prema karakteristikama različitih prometnih kanala i kršenja trgovačke forme, preciznost ShiCe, precizno, da se uzgaja za jačanje izvoznih poduzeća intelektualnog vlasništva prednost, učinkovito štite legitimna prava i interese poduzeća s strana ulaganja, borba protiv nezakonitog ponašanja odvraćanja od povreda uvoznih i izvoznih veza, održavanje reda poštenog i urednog uvoza i izvoza.

Američka tarifna lista od 200 milijardi dolara mogla bi se primijeniti za isključenje


30. lipnja Američka tarifna lista od 200 milijardi dolara može se primijeniti za isključenje. 19. lipnja, ured trgovačkog predstavnika Sjedinjenih Država (USTR) izdao je obavijest, spremnu da formalno pokrene proces isključivanja proizvoda od 200 milijardi dolara.

image

Primjena zahtjeva za isključenje tarifa od 200 milijardi dolara

http://exclusions.USTR.gov

Stranica će početi s radom 30. lipnja 2019. godine. Rok za podnošenje prijava je 30. rujna 2019. godine.

image

Koje tvrtke mogu podnijeti zahtjev za isključenje?


Zahtjev za isključenje proizvoda dostavlja nam entitet. Preporučuje se da svako izvozno poduzeće kontaktira uvoznika ili proizvođača marke radi aktivnog sudjelovanja i podnese zahtjev za isključenje u skladu s gore navedenim zahtjevima nakon formalnog pokretanja postupka isključenja.


Važno je napomenuti da je učinak odluke o isključenju proizvoda retroaktivan. Ako je proizvod isključen, dio dodatne tarife koja je već plaćena od 24. rujna 2018. bit će vraćena. USTR je ukinuo neke od 34 milijarde proizvoda na popisu koji će podlijegati dodatnim tarifama počevši od 6. srpnja 2018. godine.


USTR je ukinuo neke od 34 milijarde proizvoda na popisu koji će podlijegati dodatnim tarifama počevši od 6. srpnja 2018. godine.
Raspored i popis isključenja SAD-a nametnuli su carine na Kinu
impozantan Tarifni popis početi nametati vrijeme nametnuta stopa bilješke
34 milijarde 2018/07/06 25% Pet rundi su eliminirane
16 milijardi 2018/08/23 25% Nije isključeno
200 milijardi 2018/09/17 10% Nije isključeno (10% i dalje vrijedi za robu koja je isporučena iz Kine prije 10. svibnja 2019., ali nije stigla u SAD prije 15. lipnja)
2019/05/10 25%
300 milijardi Biti odlučan 25% Javna rasprava 17. lipnja 2019. Podnošenje pobijanja nakon saslušanja završava se 24. lipnja 2019. godine
Isključiti Ispusne runde
HTS kutni broj Federalni registarski broj Počnite vrijeme eliminacije Pripada dodatnom impozantnom popisu
Prva serija 9903.88.05 83 FR 67463 2018/12/28 34 milijarde
Druga serija 9903.88.06 84 FR 11152 2019/03/25 35 milijardi
Treća serija 9903.88.07 84 FR 16310 2019/04/18 36 milijardi
Četvrta serija 9903.88.08 84 FR 21389 2019/05/04 37 milijardi
Peta serija 9903.88.10 84 FR 25895 2019/06/04 38 milijardi
Upute za isključenje iz klauzule: "vrijeme isključenja" znači da je izvoz iz Kine u Sjedinjene Države oslobođen dodatnih tarifa u roku od jedne godine od tog datuma. I, od datuma naplate nametnuti tarife su tijekom razdoblja posta, može se primijeniti na američku carinsku tarifu povrat poreza mjesto dodati (tj. Eliminirati s retroaktivnim učinkom).
Napomena: mi više ne nametamo dodatnih 300 milijardi dolara nakon sastanka vođa G20.Od 1. srpnja, ako se ovaj dokument ne može osigurati za izvoz kemijskih proizvoda u Južnu Koreju, carinjenje neće biti moguće i izreći će se novčane kazne

image

K-dosezanje odnosi se na tvrtke koje proizvode ili uvoze kemikalije u Južnoj Koreji i stranim tvrtkama koje izvoze kemikalije u Južnu Koreju. I to bi moglo utjecati na strane tvrtke koje ne izvoze u Južnu Koreju, ali formiraju opskrbne lance s tvrtkama koje se nalaze na niže prodajnim mjestima i koje izvoze ili su u Južnoj Koreji.

Važno je napomenuti da se k-doseg ne odnosi na sljedeće situacije:


Radioaktivni materijal


droga


Anestetik


kozmetika


pesticid


gnojivo


Hrana, aditivi za hranu, posude za hranu i pakiranje hrane


Stočna hrana


Eksplozivno, streljivo


Vojne zalihe


Funkcionalna zdrava hrana


Medicinski aparati i instrumenti


Izvoz brodara dock planner nove provedbe manifestirati novi standard naplate


Standard punjenja za izvozno punjenje prijevoza novog manifesta u luci Ningbo bit će implementiran 1. srpnja. Nekoliko špeditera izdalo je relevantne obavijesti.

image

Izvoz otpremništvo planer novi manifestirati generacije i prijenosa velikog povećanja u izvozu rezervacije špediter brodara poduzeće operativni i broj troškova, s obzirom na objektivne uvjete i novi posao teže, te u odnosu na druge nacionalne luke prakse, na na temelju spajanja s stvarnom situacijom luke Ningbo, otpremanje primjene carine zahtijeva novi planer izvoznih luka u sljedećim standardima:


image

Kroz online e-commerce sustava ili između tereta poduzeća podnijeti dok planer manifestirati EDI model, prema 30 juana / ulaznica za klijenta ili drugih agenata naplatiti;


Ako je unaprijed dogovoreni manifest dostavljen na papiru ili na drugi način, naknada mora biti 60 juana / ulaznica glavnom ili agentu.


Za posebne operacije, kao što su izmjena ili brisanje otpremnice nakon slanja unaprijed dogovorenog otpremnog manifesta, pošiljatelju ili podnositelju zahtjeva naplaćuje se naknada za slanje otpremnice, standardna naknada iznosi 60 juana / ulaznica / vrijeme, a gore navedena naknada se naplaćuje ne uključuju druge troškove relevantnih pomorskih agenata.


Naknada će stupiti na snagu 1. srpnja 2019. godine.

image

Luka u Šangaju je uvela teretnicu za papire za neke agente


Nedavno, Šangaj izdao obavijest: odluka od 1. srpnja 2019, na dio generacije broda početi u potpunosti provesti bez papira uvoz teretnice, više ne prihvaćaju papirnatih teretnica. Kupci mogu biti ovlašteni putem elektroničkih informacija o teretnici u luci prihvaćaju web stranicu centra (www.sipg.com.cn) koja se izravno bavi kovčegom. Detalji obavijesti su sljedeći:


image

image

image

Savjet:

Obratite posebnu pozornost na obavijest o teretnom dokumentu o uvozu koji izdaje pomorska agencija od strane poduzeća koja još uvijek koriste papirnatu teretnicu i obavezno zapišite i otvorite dopuštenje elektroničkog teretnog lista prije 1. srpnja, kako ne utjecati na normalno carinjenje.


Guangzhou otkazan agenciji inspekcije naknada za usluge stavke


image


Guangzhou razvoj i reforme komisije


Obavijest o ukidanju naknada za usluge kao što su inspekcija agencije i karantena


Reforma kose u trbuhu [2019] br. 379


Relevantne jedinice:


Od 1. kolovoza 2018. godine službeno je provedena objedinjena deklaracija carinske robe za uvoz i izvoz. Izvorna deklaracija i sustav inspekcijskih deklaracija integrirani su u jedan sustav deklaracije kako bi se ostvarila jedna deklaracija i jedno carinjenje. S obzirom na činjenicu da je naknada za inspekciju agencije dvostruka naplata u istoj vezi s naknadom za prijavu agencije, kako bi se optimiziralo poslovno okruženje luke i standardiziralo ponašanje pri naplati, odlučili smo otkazati službu inspekcije agencije. stavku naknade u uvoznoj i izvoznoj vezi nakon studija. Predmetna poduzeća ne smiju odgoditi ili odbiti njihovu primjenu iz bilo kojeg razloga, niti mogu nastaviti prikupljati naknade u bilo kojem drugom imenu.


Ova obavijest stupa na snagu 1. srpnja 2019. godine.
Guangzhou razvoj i reforme komisije

26. lipnja 2019imageKina i Bjelorusija formalno provode uzajamno priznavanje AEO-a


U travnju 2019. godine carinske vlasti Kine i Bjelorusije formalno su potpisale sporazum o uzajamnom priznavanju sustava upravljanja kreditiranjem poduzeća Narodne Republike Kine i AEO sustava republike bjelorusije (u daljnjem tekstu: sporazum o uzajamnom priznavanju).

image

Odluka će stupiti na snagu 24. srpnja 2019. godine.


1. U skladu s sporazumom o uzajamnom priznavanju, kineske i bijele zemlje međusobno priznaju "ovlaštenog gospodarskog subjekta" carine druge stranke kako bi se olakšalo carinjenje za uvoz i izvoz robe AEO poduzeća obiju strana.


Među njima su i hrvatski carinski organi prepoznali kinesko poduzeće za naprednu certifikaciju kao uzajamno priznato AEO poduzeće, a kineski carinski organi prepoznali su bh. Običaje kao uzajamno priznato AEO poduzeće.


2. Tijekom carinjenja uvoza i izvoza robe, Kina i Belarus daju jedna drugoj AEO poduzeća sljedeće mjere olakšavanja:


Smanjite pregled dokumenata; (I) primjenu niže stope inspekcije; Davanje prednosti pregledu robe koja se mora pregledati; Odrediti carinsku službu za vezu za hitnu komunikaciju kako bi se riješili problemi carinjenja AEO; Ubrzati carinjenje, uključujući prioritetno razminiranje ako se međunarodna trgovina prekine i nastavi.


Iii. Napredna certifikacijska poduzeća kineskih običaja s uvozom i izvozom s bjelorusijom trebaju kodirati AEO: AEOCN + 10-znamenkasti poslovni kod registriran s kineskim carinama.


Na primjer, AEOCN0123456789 obavještava uvoznika ili izvoznika Bjelorusije da popuni deklaraciju u skladu s propisima običaja Bjelorusije. Carine Bjelorusije će dati relevantne mjere prikladnosti nakon što potvrdi identitet AEO poduzeća običaja Kine.


4. Kada poduzeće prijavljuje uvezenu robu "AEO-a trećeg tipa" u Rusiji, mora ispuniti AEO šifru bjeloruskog pošiljatelja u stupcu "inozemni pošiljateljski kod" u stupcu "šifra inozemnog pošiljatelja" u u stupcu "inozemni pošiljatelj" u obrascu uvozne deklaracije i stupcu "AEO šifra pošiljatelja" u manifestu vodnog i zračnog tereta. Kada poduzeće izvozi robu AEO poduzećima u Bjelorusiji, potrebno je popuniti AEO kod primatelja u stupcu "inozemni primatelj" obrasca izvozne deklaracije i stupca "AEO šifra primatelja" vode i zračnog tereta manifest.


Ispunite: "pozivni broj zemlje (BY) + kod poduzeća AEO (4 znamenke)", npr. "BY1234". Nakon potvrđivanja identiteta AEO-a u Bjelorusiji, kineski će carinici pružiti odgovarajuće mjere olakšavanja.


Od 1. srpnja nova kategorija od 8 kategorija bit će prenesena iz kategorije ograničenog uvoza u kategoriju ograničenog uvoza


U posljednjih nekoliko godina, uvoz "stranog smeća" nije zaustavljen, povećavajući opterećenje regionalnog zagađenja okoliša, uzrokujući ozbiljno zagađenje okoliša u nekim područjima. Tako je krajem 2018. godine, javnom najavom četiri ministarstva i povjerenstava kao što je ekološko okruženje, dodatno prilagoditi katalog uvoza čvrstog otpada, kao što su željezni i čelični otpad, bakar FeiSuiLiao, aluminij FeiSuiLiao osam vrsta krutog otpada iz neograničeni katalog klasa uvoza krutog otpada kao sirovine u katalog restriktivne klase uvoza krutog otpada kao sirovina, od 1. srpnja 2019. godine.


Od 1. srpnja smanjit će se porezna stopa najpovlaštenije zemlje za tarifu za robePrivremeni plan usklađivanja carine za uvoz i izvoz u 2019. proveden je 1. siječnja 2019. godine. Shema prilagođava carinsku stopu države s najvećim omjerom, tarifnu kvotu, tarifnu stopu sporazuma, povlaštenu carinsku stopu i izvoznu carinsku stopu.


Među njima, privremene carinske stope za uvezenu robu, uključujući 33 carinske stope, bit će prilagođene od 1. srpnja, uglavnom u vezi s videorekorderima, komponentama fotoaparata za mobilne telefone, kamerama visoke razlučivosti, komponentama senzora infracrvenog termometra, ispitivanjem i sortiranjem integriranih krugova oprema.


image

Prema sporazumu o smanjenju poreza na proizvode informacijske tehnologije, četvrti korak smanjenja poreza provodit će se na 298 proizvoda informacijske tehnologije počevši od 1. srpnja 2019. godine, čime će se ukinuti privremena stopa poreza na uvoz za 14 proizvoda i smanjiti opseg primjene privremenih proizvoda porez na uvoz jednog proizvoda.


image