Proces proizvodnje prirubnica: livenje, kovanje, toplinska obrada

Prirubnica za lijevanje, prazan oblik i veličina precizni, količina obrade mala, niski troškovi, ali postoje nedostaci u lijevanju (rupe, pukotine, uključenja); Unutarnja organizacija lijevanja je loša (ako je to rezni dio, tok je lošiji); Prirubnice za kovanje obično sadrže manje ugljika od prirubnica za lijevanje i nije ih lako zahrđati, dijelovi kovanja su pojednostavljeni i kompaktni, a mehanička svojstva bolja od prirubnica za lijevanje. Nepravilni postupak kovanja također će se pojaviti velika ili neujednačena zrna, pojava stvrdnjavanja pukotina, trošak kovanja veći je od prirubnice za lijevanje.

Otkovci mogu podnijeti veće smične i zatezne sile od odljevaka. Prednost lijevanja je u tome što može proizvesti kompliciran oblik i niske troškove. A unutarnja organizacija je ujednačena, nema poroznosti lijevanja, uključivanja i drugih štetnih nedostataka; Od procesa proizvodnje za razlikovanje prirubnice za lijevanje i kovanje, kao što je centrifugalna prirubnica vrsta prirubnice za lijevanje.

Centrifugalna prirubnica pripada metodi preciznog lijevanja, ova vrsta lijevanja je po strukturi mnogo finija od običnog lijevanja pijeskom, a kvaliteta se znatno poboljšava.


Protok procesa izrade prirubnica

Odaberite visokokvalitetne gredice za blanširanje, grijanje, oblikovanje i hlađenje nakon kovanja. Postoje besplatna kovanje, kovanje u gumi i kovanje guma. Tijekom proizvodnje odaberite različite metode kovanja u skladu s kvalitetom otkovaka i brojem proizvodnih serija.

Osnovni postupak besplatnog kovanja: tijekom slobodnog kovanja oblik komada se postupno kova u prazno kroz neke osnovne procese deformacije. Osnovni postupci besplatnog kovanja uključuju nabiranje, crtanje, štancanje, savijanje i rezanje.

Uznemiravanje je proces kovanja slijepe uzduž osi, smanjenja njegove visine i povećanja njegovog presjeka. Ovaj se postupak često koristi za kovanje zupčaničkih gredica i ostalih kovača u obliku diska. Uznemiravanje se može podijeliti na potpuno uznemirujuće i djelomično uznemiriti.

Duljina crtanja: postupak kovanja povećava se duljina snopa i smanjuje presjek. Obično se koristi za proizvodnju praznih dijelova osovine, kao što su tokarski vreteno i klipnjača.

Probijanje: postupak kovanja probijanja kroz ili kroz rupe u praznini.

Savijanje: postupak kovanja u kojem se prazno savija u kut ili oblik.

Torzija: postupak kovanja u kojem se jedan dio slijeva rotira pod kutom u drugi.

Rezanje: postupak kovanja dijeljenja prazne ili rezne glave.

Kovanje matica: naziva se model kovanje u kojem se zagrijana gredica postavlja u kovački kalup fiksiran na opremi za kovanje matica. Osnovni postupci: blanširanje, grijanje, pred-kovanje, završno kovanje, blanširanje, obrezivanje, toniranje i kaljenje, ubodno ljuštenje. Najčešće korišteni procesi su uzrujavanje, crtanje, savijanje, štancanje, oblikovanje. Najčešće korištena oprema za kovanje matica je čekić za kovanje, vruća preša za kovanje, ravna preša za kovanje i preša za trenje. Općenito govoreći, kvaliteta kovane prirubnice je bolja, općenito kroz proizvodnju kovanog kalupa, finu kristalnu strukturu, veliku čvrstoću, naravno, cijena je veća.


Sustav rezanja prirubnice

Disk s unutarnjim i vanjskim promjerom i debljinom prirubnice s količinom obrade izrezuje se izravno na srednjoj ploči, a zatim se obrađuje rupa za vijak i vodenu crtu. Prirubnica proizvedena na ovaj način naziva se rezna prirubnica, a najveći promjer takve prirubnice ograničen je širinom ploče.


Rolo prirubnica

Postupak rezanja klizača sa srednje ploče i potom valjanja u krug naziva se valjanje i često se koristi u proizvodnji velikih prirubnica. Nakon uspješnog valjanja, zavarivanja, zatim ravnanja, zatim vodenog sloja i obrade rupa za vijke.